Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın 'sohbet kilitleme' özelliği sosyal medyada gündem oldu. Peki, güvenlik konusuna önem veren WhatsApp'ın mesajları gizli bir klasörde tutmayı sağlayan bu özelliği nasıl kullanılıyor?

Bir sohbeti kilitlemek, bu yazışmayı gelen kutusundan çıkarır ve yalnızca cihazınızın parolasıyla veya parmak izi gibi biyometrik bilgilerle erişilebilen, kendine özel bir klasörün içine yerleştirir. Ayrıca bu sohbetin içeriğini bildirimlerde de otomatik olarak gizler.

Android ve iPhone’da, belirli sohbetlerde ek bir güvenlik önlemine sahip olmak için sohbet kilidi özelliğini etkinleştirebilirsiniz. Aldığınız mesajları okumak veya mesaj göndermek için telefonunuzun parolası, Face ID, parmak izi ya da ayarlayabileceğiniz bir gizli kod gibi cihaz kimlik doğrulama yöntemlerini kullanarak sohbetlerinizin kilidini açmanız gerekir.

Bu sohbetler, diğer sohbetlerinizden ayrı olarak Kilitlenmiş Sohbetler adlı bir klasörde tutulur.

 Kilitli sohbetlerde bildirimin içeriği ve kişi gizlenir. Bildirim, WhatsApp: 1 yeni mesaj şeklinde görünür.

Devrim otomobilinin tasarımcısı, hayatını kaybetti Devrim otomobilinin tasarımcısı, hayatını kaybetti

- Sohbet kilidi, medyaların gizli tutulmasına yardımcı olur. Bu nedenle, medyaları telefonunuzun galerisine kaydetmek istiyorsanız bu özelliği kapatmanız gerekir.

- Grup sohbetlerini ve sessize alınmış sohbetleri de kilitleyebilirsiniz.